woman, model, cocktail-1064664.jpg

Ανεβάσετε ένα Μενού Online για το Μπαρ σας

  Στο πρώτο μέρος του οδηγού μας, καλύψαμε τον σχεδιασμό ενός ελκυστικού ψηφιακού μενού για την ιστοσελίδα του εστιατορίου σας. Τώρα που έχετε ένα συναρπαστικό σχεδιασμό μενού, ήρθε η ώρα να το εφαρμόσετε και να το βελτιστοποιήσετε για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη επιτυχία.

  Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την προσθήκη του μενού στην ιστοσελίδα σας, τη βελτιστοποίησή του για κινητές συσκευές, την τακτική ενημέρωση, την αποτελεσματική προώθησή του και την παρακολούθηση των σχολίων των πελατών.

Προσθέστε το Μενού στην Ιστοσελίδα σας για Κινητά

  Μόλις δημιουργήσετε το ψηφιακό μενού σας, προσθέστε το στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδική σελίδα για το μενού σας ή να την ενσωματώσετε στην αρχική σας σελίδα. Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο για τους πελάτες να βρίσκουν και να πλοηγούνται και σκεφτείτε να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους ή ένα μενού πλοήγησης για την καθοδήγηση των επισκεπτών.

  Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το ψηφιακό μενού σας είναι φιλικό προς τα κινητά με Responsive Design, καθώς πολλοί πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο μενού σας από τα smartphone τους. Ένας επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να προσφέρει responsive πρότυπα σχεδίασης, τα οποία προσαρμόζουν αυτόματα τη διάταξη για διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Δοκιμάστε το μενού σας σε διάφορες συσκευές για να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να το διαβάσετε και να πλοηγηθείτε σε μικρότερες οθόνες.

Ενημερώστε Τακτικά το Μενού

  Διατηρήστε το ψηφιακό μενού σας ενημερωμένο για τυχόν αλλαγές στις προσφορές, τις τιμές ή τη διαθεσιμότητά σας. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες έχουν πάντα τις πιο ακριβείς πληροφορίες. Οι τακτικές ενημερώσεις δείχνουν επίσης ότι προσέχετε το μενού σας και φροντίζετε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους θαμώνες σας. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) ή ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδας που διευκολύνει την γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση του μενού σας.

alcohol, cocktail, cocktail glass-1850038.jpg

Προωθήστε το Ψηφιακό σας Μενού

  Μοιραστείτε το ψηφιακό μενού σας στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Pinterest και ενθαρρύνετε τους πελάτες να το ελέγξουν. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις για πελάτες που παραγγέλνουν μέσω του ιστότοπού σας. Χρησιμοποιήστε τεχνικές email marketing, ή δοκιμάστε να Δημιουργήσετε Μια Επιτυχημένη Online Διαφήμιση και σιγουρευτείτε ότι έχετε βελτιστοποιήσει τα κείμενα για Τοπικό SEO στις μηχανές αναζήτησης για να αυξήσετε την προβολή του ψηφιακού μενού σας και να προσελκύσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες.

Παρακολούθηση και Ανάλυση των Σχολίων Πελατών

  Δώστε προσοχή στα σχόλια των πελατών σχετικά με το ψηφιακό μενού σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να κάνετε τις απαραίτητες βελτιώσεις, όπως να κάνετε το μενού πιο φιλικό προς το χρήστη ή να ενημερώσετε τις περιγραφές και τις εικόνες. Ενθαρρύνετε τους πελάτες να αφήνουν κριτικές ή σχόλια στην ιστοσελίδα σας ή στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαντήστε στα σχόλιά τους άμεσα και επαγγελματικά.


Εξετάστε το Ενδεχόμενο Προσθήκης Λειτουργικότητας Ηλεκτρονικής Παραγγελίας

  Εάν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε την ηλεκτρονική παραγγελία στην ιστοσελίδα σας, επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν παραγγελίες απευθείας από το ψηφιακό μενού σας. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες τρίτων, όπως το Square, το Toast ή το ChowNow, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την ηλεκτρονική παραγγελία για το εστιατόριό σας, ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κατασκευάσουμε τη λειτουργία ηλεκτρονικής παραγγελίας για εσάς. Αυτή η προστιθέμενη λειτουργικότητα όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη, αλλά βοηθά επίσης στον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγγελίας και, ενδεχομένως, στην αύξηση των πωλήσεων.

Συμπέρασμα

  Εφαρμόζοντας και βελτιστοποιώντας το ψηφιακό μενού σας, μπορείτε να βελτιώσετε την online παρουσία του εστιατορίου σας και να προωθήσετε περισσότερες επιχειρήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το μενού σας είναι εύκολα προσβάσιμο, ενημερωμένο και βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές. Αλληλεπιδράστε με τους πελάτες και χρησιμοποιήστε τα σχόλιά τους για να βελτιώνετε συνεχώς το μενού σας. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα είστε καθ’ οδόν για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου ψηφιακού μενού που προσελκύει και διατηρεί πελάτες, βοηθώντας το εστιατόριό σας να ευδοκιμήσει σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Scroll to Top