Σχεδίαση ιστότοπου φιλικό προς κινητά

Η σημασία του Responsive Design για την ιστοσελίδα σας

Σχεδίαση ιστότοπου φιλικό προς κινητά

  Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ποικιλία συσκευών για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων smartphone, tablet και φορητών υπολογιστών. Με τόσα πολλά διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις οθόνης, είναι σημαντικό να έχετε έναν ιστότοπο που να μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτές τις διαφορετικές συσκευές. Εδώ μπαίνει ο αποκριτικός σχεδιασμός.

  Το Responsive Design είναι μια τεχνική σχεδίασης ιστοσελίδων που επιτρέπει σε έναν ιστότοπο να προσαρμόσει τη διάταξη και το περιεχόμενό του ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Ένας ιστότοπος με responsive σχεδιασμό φαίνεται υπέροχος σε οποιαδήποτε συσκευή, από μια μικρή οθόνη smartphone έως μια μεγάλη οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους το responsive design είναι σημαντικό για τον ιστότοπό σας.

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

  Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, αναμένουν ότι θα είναι εύκολος στη χρήση και την πλοήγηση, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Ένας ιστότοπος με αποκριτικό σχεδιασμό προσφέρει μια συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλες τις συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το πού έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Αυτό βελτιώνει τη συνολική εμπειρία τους και τους κάνει να επιστρέφουν.

Καλύτερο SEO

  Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα σε ιστοτόπους με αποκριτικό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για διαφορετικές συσκευές, μπορεί να χάσετε την πολύτιμη επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης. Με τον ανταποκριτικό σχεδιασμό, ο ιστότοπός σας θα έχει καλύτερη απόδοση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ορατότητα και περισσότερη επισκεψιμότητα.

Αυξημένη κίνηση κινητής τηλεφωνίας

camera, phone, picture-1842202.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, πάνω από το ήμισυ της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο προέρχεται από κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, μπορεί να χάσετε μεγάλο μέρος των πιθανών πελατών. Με αποκριτικό σχεδιασμό, ο ιστότοπός σας θα φαίνεται υπέροχος σε οποιαδήποτε συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερη επισκεψιμότητα από κινητά και να αυξήσετε την απήχησή σας.


Εξοικονόμηση κόστους

  Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Αντί να χρειάζεται να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή έκδοση για φορητές συσκευές του ιστότοπού σας, η αποκριτική σχεδίαση σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ενιαίο ιστότοπο που λειτουργεί καλά σε όλες τις συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαχειριστείτε μόνο έναν ιστότοπο, ο οποίος μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Μέλλον-Συντήρηση

  Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός δεν είναι μόνο σημαντικός για το σήμερα, είναι σημαντικός και για το μέλλον. Καθώς κυκλοφορούν νέες συσκευές και τα μεγέθη οθόνης συνεχίζουν να εξελίσσονται, ο ιστότοπός σας πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί. Με τον ανταποκριτικό σχεδιασμό, ο ιστότοπός σας θα είναι προστατευμένος για το μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να φαίνεται υπέροχος σε νέες συσκευές καθώς κυκλοφορούν.

  Συμπερασματικά, ο responsive σχεδιασμός είναι απαραίτητος για κάθε σύγχρονο ιστότοπο. Διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για όλες τις συσκευές, μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα από κινητά και να προστατέψετε τον ιστότοπό σας στο μέλλον. Με τόσα πολλά οφέλη, δεν υπάρχει λόγος να μην επενδύσετε σε responsive σχεδιασμό για τον ιστότοπό σας.

  Η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εξελίσσεται με αυτόν τον τρόπο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablet για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να έχετε έναν ιστότοπο που είναι ανταποκρινόμενος και λειτουργεί καλά σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών.

Scroll to Top